В атмосфері Землі щороку згорають тисячі метеоритів і астероїдів, які проносяться крізь Сонячну систему. Цьому природному явищу, яке дивує нас своєю таємничістю і красою, люди дали романтичну назву "зоряний дощ".

Вчені вирішили «подивитись» на цю подію з космосу і представили інтерактивну карту руху метеоритів.

Таку своєрідну візуалізацію створив інженер Йен Вебстер, використовуючи дані з декількох джерел: камер відеоспостереження на МКС від NASA і від Інституту SETI.

Інтерактивна карта дозволяє користувачам переглядати траєкторію метеоритного потоку в Сонячній системі і спостерігати, як деякі космічні «брили» ухиляються від Землі.

Вебстер представив 12 різних метеорних потоків, які проходять через систему протягом року, починаючи з квітневих Лірид і закінчуючи грудневими Урсидами. Завдяки цій карті можна роздивитися кожен «метеоритний дощ» окремо в усіх подробицях, під Сонцем і над ним, ближче до Землі або до Плутона.

До слова, найближчий метеорний потік Лірід можна буде спостерігати з 16 по 25 квітня, а його максимум припаде на 22 квітня. Астрономи очікують до 15 метеорів на годину.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, очевидці зафільмували величезний метеорит, який освітив небо відразу над кількома американськими штатами.