Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що викиди теплоелектроцентралі (ТЕЦ) основні джерела забруднення повітря.

"Сьогодні на 80% забруднюють атмосферне повітря ТЕЦи. До 2015 року мали скоротити свої викиди, змінивши технології, встановивши нове обладнання. Ми повинні змушувати власників цих підприємств встановлювати необхідне обладнання", - сказав міністр, передає прес-служба відомства.

Він зазначив, що у влади є інструменти змусити власників ТЕЦ модернізувати виробництво. Це екокредітованіе.

На сьогоднішній день 20% компаній готові взяти такий кредит.

За словами міністра, проблема забруднення повітря в Україні стоїть дуже гостро. Наша країна займає за цим показником перші місця в Європі.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що сміттєпереробний завод "Енергія" переобладнають в повноцінну ТЕЦ через три роки. До кінця 2018 року в рамках комплексної програми модернізації заводу, "Київенерго" здійснить капітальний ремонт всіх котлоагрегатів підприємства і встановлених на них електрофільтрів.