Журналіст Олександр Дубинський розповів, що, за внутрішньою інформацією у Нацбанку, в Адміністрації президента планують "підвісити" посаду глави НБУ у повітрі.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

За словами журналіста, на посаду тимчасового голови НБУ планують затвердити чинного першого заступника Валерії Гонтаревої Якова Смолія. "Підвішений" керівник фінансового регулятора, вважає Дубинський, потрібен президенту як вільний лот для торгів з парламентом щодо кандидатури нового прем'єра.

"Щодо лояльності Смолія Порошенко може бути абсолютно спокійним - за моїми даними, заступник Гонтаревої був дуже добре "обізнаний" про справи свого підлеглого Шацького", - пише журналіст.

Він додав, що Сергій Шацький "інкасував" фінансові компанії за отримання та продовження ліцензії на надання послуг грошових переказів.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Плюс цієї схеми для Порошенка безсумнівний - якщо Гонтарева була відносно самостійною, то Смолій буде повністю ручним", - написав Дубинський.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог Михайло Басараб вважає, що з обранням нового голови НБУ виникнуть проблеми у Верховній Раді.