Аудитори компанії Ernst & Young не знайшли фактів, що підтверджували б слова глави НБУ Валерії Гонтаревої на адресу ПриватБанку.

Про це в соцмережі Facebook написав журналіст та експерт Олександр Дубинський, виклавши і звіт результатів перевірки.

Документ опублікований якраз перед виступом Гонтаревої у Вашингтоні, де вона звітуватиме про успішне реформування банківської системи та націоналізації ПриватБанку.

"Спеціально до цього заходу, "щоб дурість кожного було видно", публікую проект аудиторського висновку компанії Ernst & Young, яку "націоналізатори" найняли для того, щоб отримати виправдання своєї схеми по крадіжці з бюджету 125 млрд гривень. Саме на цю суму банк капіталізували нібито через те, що 97% корпоративного кредитного портфеля - видані компаніям колишніх акціонерів. Так ось, згідно з проектом звіту E & Y - збитки банку за підсумками 2016 року, які і стали підставою для такої божевільної докапіталізації - аудитором не підтверджені. Це означає, що сформовані банком резерви під "інсайдерську заборгованість" - взяті з повітря", – зазначив Дубинський.

Журналіст впевнений, що такі цифри намальовані для того, "щоб Гонтарева могла виправдати проект по віджиму банку у його власників і паралельно створити умови для викачування з бюджету колосальної суми коштів, яку "реформатори" мають намір розікрасти".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Валерія Гонтарева подала президенту Петру Порошенку заяву про відставку.