Медики навчилися лікувати пошкоджені кістки за допомогою біорозкладаючого волокна з голок морського їжака. На основі цих голок, вчені склали спеціальний каркас, який слугуватиме тканиною для зрощування переломів.

За словами дослідників, нова технологія показала гарні результати в ході експериментів на тваринах з подібними проблемами.

Кісткова тканина, як і донорська кров, є унікальним матеріалом. Результати показують, що лікування на основі голок морського їжака набагато ефективніше у порівнянні з відомими на сьогоднішній день методами.

Каркас із голок вживлюватимуть у людські пошкоджені кістки, він виконуватиме функцію заміщення наростаючої тканини, а згодом, коли кістки зростуться, каркас повністю розкладеться.

Таким чином, новий метод є простим і водночас ефективним, оскільки не потребує додаткових штучних імплантів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", британські дослідники виростили м’язову тканину на основі звичайного шпинату. Сітка шпинату, що схожа на судинну сітку людини з додаванням спеціальних барвників, зможе у майбутньому замінити донорські органи.