Наслідком декомунізації на Закарпатті стала поява єдиної в Україні вулиці, що носить ім’я музиканта Джона Леннона. Ще одній вулиці присвоїли ім’я відомого художника Енді Ворхола.

І все це – в селі Калини Тячівського району. А як саме відбувалося перейменування, в ефірі телеканалу 112.ua розповів голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Він згадав, що жоден голова сільради не хотів брати на себе відповідальність за декомунізацію і приймати відповідні рішення. Згідно закону, саме місцеві органи влади мали вирішувати питання перейменування, потім передавати пропозиції в райдержадміністрації, а вже потім –в ОДА. Якщо цього не буде зроблено, відповідальність лягає на очільника області.

За словами Москаля, йдучи сільською вулицею, вони побачили групу людей. Коли губернатор спитав, як будуть перейменовувати вулицю Леніна, одна з жінок перепитала: "Леннона"? Так і виникла ідея щодо нової назви. За словами чиновника, вона близька місцевим жителям, а музикант гідний бути увічненим.

Що ж стосується Ворхола, то його родина – зі Східної Словаччини, й була лемками, хоча сам художник народився в США.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", терористи увічнили в "ЛНР" своїх "героїв", які вбивали українців.