Такі зобов’язання взяла на себе Україна перед Міжнародним валютним фондом.

Відповідна інформація прописана в меморандумі про економічну і фінансову політику України, передають "Українські новини".

"Крім того, ми ... застосуємо тариф на розподіл газу і опалення на підставі потужності, що дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці", - говориться в листі про наміри.

Двоставковий тариф передбачає, що перша частина тарифу, так звана умовно-постійна, покриватиме витрати на підтримку технологічного обладнання ТКЕ в робочому стані і розподіляється між усіма підключеними споживачами. Вона сплачується щомісяця протягом року.

Умовно змінна складова включає в себе нарахування за спожиті газ та електрику й виплачується протягом опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нині двоставковий тариф по Україні мають лише кілька підприємств у Вінниці та Львові.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Віктор Медведчук заявив, що незважаючи на всі обіцянки влади відмінити плату за газ, ця вимога чітко прописана в меморандумі МВФ.