Дослідники зафіксували незвичайне природне явище на Алясці. Сонячні промені утворили ореол – 20-градусне гало, яке сяяло кристалами криги.

Про це повідомляє Spaceweather.com.

Хоча за Полярним колом все ще лютують морози, але у дельті річки Колевілле температура сягнула рекордних позначок.

Автор знімків Джеймс Хелмерікс запевнив, що це не єдиний подібний випадок за останній час – таке випромінювання може давати тепло через "діамантовий пил",на який воно спрямоване.

Слід відзначити, що діамантовий пил – це утворення із кількох кристалів криги, які можуть достатньо довго утримуватися за низьких температур. При сонячному світлі їх блиск нагадує переливи діамантів, тому це явище і отримало таку назву.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що масштабне родовище нафти знайшли на Алясці. Фахівці визначили кількість запасів у 1,2 мільярда барелів: саме стільки могло накопичитися за останні десятиліття.