П'ять кораблів китайських військово-морських сил наблизилися до Аляски, не покидаючи меж міжнародних вод, під час візиту до штату президента США Барака Обами.

Reuters приводити такі дані представника Пентагону капітана Джеффа Девіса.

За його словами, це перший раз, коли США спостерігають появу китайських військових кораблів в Беринговому морі. При цьому Девіс підкреслив, що Пентагон "поважає право всіх націй задіяти військові кораблі в міжнародних водах відповідно до міжнародного законодавства".

За даними джерел агентства, в Беринговому морі з'явилися десантний корабель, судно підтримки і ще три бойові кораблі. Ніяких провокаційних чи загрозливих дій з їхнього боку не відзначається, однак представник Білого дому Джош Ернест підкреслив, що "наміри поки незрозумілі".

Читайте також: Збройні сили Китаю скоротять на триста тисяч осіб

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Сьогодні в Китаї пройде масштабний парад з нагоди закінчення Другої світової війни. Очікується, що площею Тяньаньмень пройдуть до 12 тисяч китайських солдатів, а також військова техніка.