Вже другий рік поспіль в рамках міжнародної велогонки Race Horizon Park в Києві пройдуть два жіночих старти. 27 травня кращі велосипедистки України та зарубіжжя вийдуть на старт груповий одноденки Horizon Park Women Challenge, яка пройде по маршруту чоловічої гонки Horizon Park Race Maidan (Європейська площа, Майдан незалежності, Хрещатик до Проспекту Перемоги і ст. м. Нивки, загальна дистанція 72 кілометри).

28 травня пройде гонка з роздільним стартом VR Women ITT, яка відбудеться в Вишгородському районі.

"За допомогою Race Horizon Park ми заново відкриваємо велоспорт для України, і все більше відкриваємо при цьому Україну світові. Якщо чоловічі міжнародні гонки були в нашій країні ще з 2007 року, то жіночих стартів такого рівня в Україні не було ніколи. І, швидше за все, не було б ще довго, якби ми в минулому році не прийняли спільне рішення з міністром молоді та спорту включити жіночі змагання в програму Race Horizon Park. Тоді це було пов'язано насамперед із завоюванням олімпійських ліцензій для наших гонщиц і ми це зробили", – говорить Олександр Башенко, президент Федерації велоспорту України та голова організаційного комітету Race Horizon Park.

На даний момент для участі в жіночих стартах на Race Horizon Park вже зареєструвалися сім зарубіжних команд з п'яти країн, серед яких Білорусь, Великобританія, Чехія, Ізраїль, Литва та Польща.

"На всьому пострадянському просторі міжнародних жіночих змагань на шосе взагалі ніхто не проводить. Тому, організатори змагань, вся наша федерація, Міністерство молоді та спорту України, можна сміливо сказати, пробиваємо грунт для всього спортивного регіону. Я думаю, що в цьому році пелотон жіночих стартів буде значно більшим, ніж в попередньому. Ми вже зараз бачимо серйозну динаміку реєстрації зарубіжних команд, яка говорить про те, що про наші жіночі старти дізналися. Збірна України вже не зможе себе відчувати так впевнено, як в минулому році, – і це добре", – зазначив Олександр Башенко.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Україна на Horizon Park Women Challenge і VR Women ITT крім національної збірної країни представить велоклуб Veloman Extreme з Хмельницького. У минулому команда з Хмельницького була призером жіночої версії Giro d'Italia.

Нагадаємо, в минулому році перемогу на Horizon Park Women Challenge здобула Тетяна Рябченко, яка представляла збірну України, а VR Women ITT виграла Валерія Кононенко.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, велогонка Race Horizon Park вперше пройде по найдовшому міському кільцю.