Цілком ймовірно, що агенти Кремля готують заворушення і провокації у Києві на травневі свята.

Про це заявив народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Можливе також загострення ситуації в Херсонській і Миколаївській областях. Однак там ризик знижується за рахунок того, що після подій у Балаклії українські спецслужби активізували роботу. Приміром, в Одесі 10 квітня, українські правоохоронці попередили спроби провокацій. При цьому не слід розслаблятися, тому що на сході України все одно багато російських агентів.

У Миколаєві, за словами Тимчука, в останні два тижні активізувалися різні прокремлівські сили: насамперед "російські козаки" – прибувають емісари з Росії.

У зоні ризику знаходиться і Київ. Як зазначив нардеп, з нагоди Дня перемоги планується акція "Ніхто не забутий і ніщо не забуте", яка фактично є "клоном акції "Безсмертний полк", що проводиться в Росії.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Можливі спроби провокацій, з використанням забороненої в Україні символіки - "колорадських" стрічок. Саме це може спровокувати різні заворушення", - підкреслив Тимчук.

Він заявив, що для російського телебачення показати картинку, де б'ють ветеранів у центрі Києва – неймовірна удача для пропагандистської машини. Тому дуже ймовірно, що агенти російських спецслужб займаються "організацією такої картинки".

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", українські спецслужби готуються до російських провокацій під час Євробачення.