У формулі розрахунку тарифів на постачання електроенергії "Роттердам+" знайшли суттєві недоліки. Детективи НАБУ вже розпочали розслідування через зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕ.

Про це повідомляє "Економічна правда".

Зокрема, чиновникам загрожує тюремний термін від п'яти до восьми років. Їх також позбавлять права займати деякі посади протягом трьох років.

Слід відзначити, що згідно з формулою " Роттердам+", Україна купує вугілля за ціною, яка встановлена на південноафриканські та американські ресурси, що перевозяться морем до однойменного порту у Нідерландах.

Вартість формується також із урахуванням розвантаження вугілля у порту. Тобто у підсумку він виходить значно дорожчий – із націнкою близько 1500 гривень на одній тонні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що через вичерпання запасів вугілля зупинила роботу Придніпровська ТЕС.