В НАБУ показали, куди направлялись гроші, які фігурують в розслідуванні справи екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Схему опублікували на сайті бюро. Від початку розслідування, яке почали проводити у грудні 2015 року, детективи направили 16 запитів до восьми країн про міжнародну правову допомогу.

"Інформація, отримана від компетентних органів інших держав, допомогла детективам НАБУ не тільки дослідити усі деталі корупційної схеми, а й встановити, на що саме особи, підозрювані в завданні збитків "СхідГЗК", витрачали вкрадені в держави кошти", – наголосили в НАБУ.

В ході слідства з'ясувалось, що частину коштів витрачали на оренду нерухомості в країнах Євросоюзу. Гроші йшли також на потреби членів родин підозрюваних та сплату медичних послуг. Частину незаконних доходів перераховували адвокатам, які захищали інтереси фігуранта справи в кримінальному провадженні, яку стосовно нього відкрила прокуратура Швейцарії. В результаті держава зазнала збитків на суму 17,28 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, НАБУ затримало екс- нардепа Миколу Мартиненка. Його підозрюють в отриманні відкатів за контрактами "Енергоатому".