На північноамериканському острові Триквит археологи знайшли поселення, вік якого сягає 14 тисяч років.

Вчені з університету Вікторії розповіли, що на канадському острові виявили різні артефакти, серед яких: гачки для риболовлі та списи часів пізнього палеоліту, повідомляє Independent.

Археології стверджують, що вік знахідки їх просто шокував. Знахідка допоможе розширити і уточнити уявлення про перших жителів Америки.

Вік знайденого поселення в Британській Колумбії досягає близько 14 тисяч років. Таким чином, селище є одним з найстаріших у світі.

Вчені припустили, що саме з цього району почалося поширення сільського господарства в регіоні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Результати розкопок підтвердили легенди місцевого індіанського племені про поселення предків у цьому районі багато століть тому.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, мисливці за скарбами виявили в Мексиці руїни палацу, які стали свідками могутності древніх сапотеків.