Значну частину життя ми проводимо уві сні. Але не завжди наш сон здоровий і спокійний. Бувають дні, коли безсоння мучить нас без вагомих на те причин.
Існує кілька продуктів, які допоможуть повернути здоровий сон.

Виявляється, за здоровий сон відповідають окремі гормони і щоб їх стабілізувати в цьому допоможе певний харчування перед сном.

Мелатонін-гормон, який відповідає за наш спокійний і здоровий сон. Довгі роки досліджень показали, що мелатонін володіє не тільки сонними властивостями, але і він відповідає за нашу молодість. Так само, мелатонін зміцнює імунну систему і бореться з раковими клітинами.

Коли ми маємо проблеми зі сном, це говорить про те, що нам необхідно підвищити рівень мелатоніну в організмі. З цією проблемою допоможе нам впорається деякі продукти: банани, вишня, черешня, молоко (краще тепле з додаванням меду), м'ясо індички, ромашковий чай, мигдальні та кедрові горіхи, печена картопля, вівсяна каша на молоці (можна з додаванням меду), цибульний суп.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Ці продукти допоможуть розслабити напружені м'язи, заспокоїти нервову систему. За рахунок того, що продукти не тяжкі на шлунок, вони ніяк не вплинуть на ваш вагу тіла.

Існують продукти, які, навпаки, можуть позбавити вас від нормального сну. Ніколи не вживайте перед сном консервоване і копчене м'ясо, шоколад, енергетичні напої, кетчуп і алкоголь. Ці продукти можуть стати причиною безсоння.

Спробуйте привчити себе, щось корисного є перед сном, а не використовувати медикаментозне засіб від безсоння. Як правило, до медикаментів організм звикає дуже швидко, що в майбутньому може призвести до того, що без вживання таблеток ви не зможете спати.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що прогулянки перед сном допоможуть впоратися з безсонням і додасть свіжості зовнішньому вигляду.