Американська доктрина щодо перемоги над СРСР актуальна в сучасних умовах.

У цьому впевнений аналітик видання The Daily Beast Джеймс Уоррен.

Доктрину по боротьбі з СРСР розробив американський дипломат Джордж Ф. Кеннан 70 років тому. Саме вона і допомогла здолати "імперію зла". Журналіст вважає, що дану стратегію можна використовувати, оскільки політика Путіна дуже схожа з діями Сталіна і його послідовників. Приклад експансіоністської політики можна побачити в Криму і на Донбасі.

"Найефективніша форма контрсили, на думку Кеннана, це зовсім не військове протистояння, саме його слід було уникати будь-яку ціну і, ймовірно, можна було уникнути завдяки переважаючій військовій і економічній потужності, а також політичному динамізму Америки і її союзників. Швидше, найефективніша форма - це політична, економічна і моральна сила", - зазначає журналіст.

Він стверджує, що Союз розпався під власною вагою. Деякі експерти пророкують таку долю і путінській Росії. Але для цього потрібно відродження стратегічної доктрини.

Популярні новини зараз
Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що біля берегів Латвії 7 травня помітили кілька російських військових кораблів.