Сьогодні православні християни відзначають Велику Суботу - день, коли Христос вже воскрес, але люди поки про це не знають.

У цей день віряни дотримуються багатьох традиций. Одна з них - приготування до великоднього столу. За повір'ями, господарка повинна самостійно готувати на кухні усі страви, а інакше вони будуть несмачними.

У Велику Суботу відбувається перше освячення страв. Люди, які йдуть до церкви, повинні освячувати їжу не лише для себе, а й залишати її іншим.

Також у цей день потрібно помиритися з усіма, з ким раніше мали суперечки, та попросити в них вибачення. Крім того, у Велику Суботу не можна веселитися, святкувати весілля, випивати, лаятись, прибирати вдома та прати.

За традиціями, погода у Велику Суботу покаже, яким буде майбутнє літо. Якщо у цей день йтиме дощ, то не слід чекати на добрий врожай.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", синоптики спрогнозували, що погода в останній день перед Великоднем буде сухою, але прохолодною.