Невід'ємні і символічні елементи Великодня вважаються паски і фарбовані яйця, які господиня готує щороку напередодні Великого свята.

Великодні страви це різновид інших страв, які в період посту ми не вживали. Шинка, ковбаса, масло, яйця, сир, сало та інші продукти, якими люди розговляються в день самого свята.

Щоб вийти з посту і не шкодити своєму здоров'ю, не варто відразу навантажувати свій організм важкими продуктами, які сповільнюють роботу метаболізму.
Безліч жінок готують домашню ковбасу, паску, шпондер, буряк, фарбують яйця. Але для тих хто дотримується величезну кількість часу здорового способу життя і правильно харчується, святкові паски і фарбовані яйця не натуральними барвниками можуть перекреслити всі старання і нашкодити організму.

Портал "Знай" дає поради тим хто дотримується здорового способу життя, щоб не порушувати свій режим можна вберегти себе від шкідливої їжі, приготувавши її більш корисною.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Паска з пшеничного борошна
Інгредієнти:

- 1 яйце
- 3 білка
- 180 гр сиру
- 50 мл молока 0,5%
- 125 гр яблучного пюре
- цукрозамінник
- ванілін (2 гр)
- 1 пакетик розпушувача (10 гр)
- 110 гр вівсяного борошна
- 150 гр кукурудзяного борошна
- ізюм

Рецепт приготування:
Необхідно збити яйце, 2 білка, ванілін, розпушувач, цукрозамінник, додати туди яблучне пюре і збити. Слідом додаємо сир і молоко і всю цю консистенцію знову добре збиваємо.
Змішуємо два види борошна, залишився білок збиваємо і додаємо в тісто.
Додатковими інгредієнтами є родзинки. Виливаємо суміш у форму і відправляємо в духовку при 180 градусів на півтори години. Коли настануть останні пів години, накрийте паски серветкою.

Протеїнова паска в мікрохвильовці
Беремо сир, 1 банан, порошок протеїну, висівки, кількість від бажаного об'єму. Змішати всю консистенцію і поставити в мікрохвильовку на 2 хвилини.

Паска на фруктозі
Інгредієнти:
- 125 г фруктози
- 3 яйця
- 5 склянки борошна
- 1 ч. л. розпушувача для випічки

Для просочення:
- 1 ч. л. коньяку
- 5 ч. л. фруктози
- 50 мл води

Приготування:
Необхідно збити яйця, додаючи туди фруктозу. Просійте борошно в яєчну суміш, додаємо розпушувач. Всю цю суміш необхідно перемішати. Заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку і ставимо форму з тестом. Випікаємо до готовності. Щоб перевірити на готовність паска, необхідно його проткнути зубочисткою.
Під час випікання паски зробіть просочення і після того, як паска буде готовий, даємо йому час, щоб охолонути і змащуємо просочення.

Ці рецепти ідеально підходять для тих, хто з-за одного дня не готовий попрощатися з усіма стараннями дотримуватися здорового раціону. Такі паски не зіпсують ваші форми і ніяк не вплинуть негативно на організм.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що при дотриманні посту відбувається зміна у фізіології шлунково-кишкового тракту, в результаті шлунок виробляє ферменти, які розщеплюють крохмаль, клітковину, цукор, рослинний білок і жир. Тому, щоб шлунок почав знову виробляти більше ферментів, які відповідають за розщеплення м'яса, тваринних жирів, для цього потрібен певний час. Але ми не враховуємо цей факт і після закінчення посту починаємо навантажувати травну систему, яка не в силах відразу адаптуватися.