Сьогодні, 25 квітня Вища рада правосуддя звільнила суддю Оболонського районного суду Києва Дмитра Камбулова, який мав розглядати справу екс-президента Віктора Януковича.

Оголосив відповідне рішення голова ВРП Ігор Бенедисюк.
"Звільнити Камбулова Дмитра Геннадійовича в зв'язку з поданням заяви про відставку", - цитують слова Бенедисюка Українські Новини.

Оскільки стаж Камбулова на посаді судді становить понад 20 років, то він має право подати у відставку, зазначила доповідач з цього питання Тетяна Малашенкова.

Таким чином, Камбулова звільнено з посади судді. А от щодо головуючого у справі Януковича судді Владислава Дев'ятка, дисциплінарна палата ВСП розгляне питання про його звільнення 16 травня.

Нагадаємо, що кримінальне провадження за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича мала розглядати колегія з трьох суддів Оболонського районного суду Києва у складі голови суду Владислава Дев'ятка, його заступника Дмитра Камбулова і судді цивільно-адміністративної колегії суддів Максима Тітова.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, головуючого у справі Януковича суддю Владислава Дев'ятко звільнять з посади.