Ув'язнених за злочини проти України, які відмовляються повертатися на окуповані території Луганської і Донецької областей, покажуть у присутності правозахисників і міжнародних спостерігачів представники України в Мінську.

За словами радника голови СБУ Юрія Тандіта, вони готові відкрити в’язниці, де сидять ці люди, імена яких є у списках на обмін полоненими в рамках Мінських домовленостей, передає "Еспресо.TV".

"Є представник уповноваженого з прав людини від Лутковської, все робиться в присутності ОБСЄ як гаранта, що ми покажемо людей, які не хочуть туди повертатися", - повідомив Тандіт.

Більшість ув'язнених в Україні бояться, що після повернення до ОРДЛО терористи відправлять їх на передову.

Радник голови СБУ додав, що офіційно зараз заручниками в окупантів є 118 українців, ще десятеро утримуються на території країни-агресора.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", соціологи з’ясували ставлення жителів країни до співгромадян на території окупованих регіонів.