Восьмикласник із Кривого Рогу розробив революційну броню для танків, яка допоможе врятувати життя українських бійців.

За словами 13-річного винахідника Ростислава Абрамова, його захист не проб'є жоден ворожий снаряд, повідомляє спільнота "Наша варта" у Facebook.

Свій проект школяр представив на виставці "Винахід для армії – крок до перемоги", яка передувала церемонії нагородження переможців всеукраїнського конкурсу "Винахід року-2016".

"Даний танк є універсальним бойовим танком, який оснащено капсулою контр-штурмової групи та капсулою екіпажа. Що найголовніше – екіпаж у ньому дійсно виживе. Танк здатен вести бойові дії як на відкритій місцевості, так і в місті", - розповів Ростислав.

В основі винаходу – спеціальна будова броні у формі призми по всьому периметру танку.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

За словами школяра, аналогів розробці в Україні немає. А розробляти ноу-хау хлопцю допоміг батько-боєць АТО.

"Кожен модуль танка відділений від екіпажа броньовою перетинкою. Навіть якщо станеться детонація бака, люди не постраждають", - запевнив восьмикласник.

За свій унікальний проект кмітливий підліток отримав почесний диплом від Укрпатенту і пам’ятний кубок.

13-річний Ростислав Абрамов придумав нову броню для танків, яку не проб’є жоден снаряд. Свій винахід школяр із Кривого Рогу представив на виставці «Винахід для армії – крок до перемоги». Головна ідея - побудова броні у формі призми по периметру танку. Винахідник розрахував усі кути і тепер стверджує: такий танк не проб’є жоден снаряд.

Posted by Наша Варта on Wednesday, 26 April 2017

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", американці зробили з радянського танка радіокеровану іграшку.