Новим керівником Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області офіційно призначений Віталій Глуховеря. Про це на брифінгу в Дніпрі повідомив Глава Національної поліції України Сергій Князєв.

Згодом цю ж інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Антон Геращенко.

Він повідомив, що раніше Глуховеря займав посаду ректора Дніпровського інституту внутрішніх справ і добре обізнаний з обстановкою в області.

Новий очільник поліції регіону в правоохоронних органах з 1985 року. Прийшовши на службу рядовим міліціонером, він дослужився до старшого оперуповноваженого карного розшуку. Наступна кар’єрна сходинка – заступник начальника відділення, згодом – начальник Кіровського райвідділу ДГУ УМВД України в Дніпропетровській області, а також начальник Дніпропетровського міського управління МВС України в Дніпропетровській області.

У його резюме – три роки роботи в Міністерстві закордонних справ: з 2010 по 2013 рік він був представником МВС України в Російській Федерації.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

З травня 2014 року по травень 2015-го Глуховеря керував Дніпропетровським обласним управлінням внутрішніх справ. У цей час, як передає "Антикор", в області суттєво виріс рівень злочинності, а головного міліціонера Дніпропетровщини звинувачували в обслуговуванні місцевого олігархічного клану. Крім того, його підозрювали у покриванні винних у кривавому побоїщі 26 січня 2014 року під стінами Дніпропетровської ОДА.

Уже через рік міністр МВС Аресен Аваков перевів його на посаду керівника одного з департаментів МВС України.

Відповідно до наказу МВС від 5 листопада 2015 року, Глуховеряя призначений ректором Дніпропетровського Державного університету внутрішніх справ.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", очільник МВС справ Арсен Аваков звільнив з посад начальника Головного управління Нацполіціі Дніпропетровської області Ігоря Репешко, керівника Дніпровського міськуправління Андрія Бідило і їх заступників через бійню, що сталася в місті 9 травня.