Обстріл будівлі польського консульства у Луцьку викликав широкий резонанс: з'явилося безліч версій, але всі вони сходяться на одному – інцидент має основні ознаки спланованої провокації.

Імперські замашки Путіна та прикриття злочину

Черговим "амбіційним" планом Володимира Путіна вважає обстріл український політик Євген Рибчинський.

На його думку, нікому крім самого кремлівського лідера не було вигідно створити такий ажіотаж, який виник на тлі стрілянини дуже швидко. Експерт вважає, що російський президент діє доволі зухвало та майже відкрито, тому це повинно стати не просто черговими кадрами у випуску новин, а питанням національної безпеки.

"Ворог робить те, що йому дозволяє суперник", - додав він.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Налаштувати поляків проти українців: чергова маніпуляція?

На думку голови Інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, подібний випадок свідчить про те,що комусь було вигідно втрутитися у стосунки між Україною та Польщею, а для цього потрібно створити ілюзію небезпеки.

Експерт запевнив, що західні сусіди більше звернуть увагу не на сам факт обстрілу, а на ставлення до нього, адже завжди теплі стосунки між громадянами двох країни стали важелем впливу в руках провокаторів.

"Використання ворогом інформаційної війни – впізнаваний почерк, згадати хоча б Одесу у травні 2014-го", - додав він.

В'ятрович закликав правоохоронні органи розглядати ситуацію не в конкретному, а швидше в загальному контексті, щоб не дати змоги ініціаторам підірвати взаємодію між українцями та поляками.

Версія теракту: шок для місцевих мешканців

Прокоментував інцидент сам польський консул Кшиштоф Савіцкі: дипломат запевнив, що обстріл можна вважати терактом, адже для цього є всі підстави. Він наголосив, що особи зловмисників поки що не встановлені, але цілилися вони із відносно близької відстані: щонайменше 20 метрів, із вікна сусіднього будинку.

Відомо, що всіх працівників установи одразу відпустили додому. Савіцкі вказав на цікаву деталь – на місце стрілянини досі не приїхали правоохоронці, але мешканців міста намагаються не підпускати близько до будівлі.

" Люди шоковані тим, що відбулося. Найголовніше,що всі живі…", - зазначив консул.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Луцьку невідомі обстріляли будівлю польського Генконсульства.