Російські окупанти, які після анексії Криму захопили єдиний український підводний човен "Запоріжжя", вирішили виставити його у якості музейного експонату, поставивши до причальної стінки Військово-морського музейного комплексу "Балаклава".

Про це повідомляє портал "Інформаційний спротив".

На думку ініціаторів, можливість побачити справжній підводний човен часів СРСР зсередини викличе справжній аншлаг. При цьому ніхто не замислюється, що він належить Україні і є просто-напросто вкраденим. Раніше росіяни пропонували зробити на борту субмарини ресторан.

За інформацією журналістів, на човні несе службу екіпаж Чорноморського флоту, в обов’язки якого входить підтримання судна в робочому стані. З нього вже давно зняли акумуляторні батареї і невідомо куди їх поділи. І це при тому, що ще в 2003 році Україна закупила їх в грецької компанії Germanos SA за чималі гроші. Цілком ймовірно, що росіяни доукомплектували ними власні підводні човни.

У Кремлі неодноразово заявляли про не боєготовність "Запоріжжя", проте видання заперечує це і зазначає, що до анексії Криму човен ВМС України пройшов повне відновлення технічної готовності і вперше в історії національного військового флоту в 2012 році виконував практичні занурення на глибину на зовнішньому рейді Севастополя.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у мережі опублікували відео, де показане життя півострова в російській окупації.