Одеський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Одеського окружного адміністративного суду, який відновив раніше на посаді люстрованого чиновника Ігоря Сингаївського, екс-начальника Головного управління Державної фіскальної служби України в Одеській області.

"Апеляційну скаргу Державної фіскальної служби України, до якої долучилося Міністерство юстиції України, задовольнити, постанову Одеського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2017 року скасувати, ухвалити у справі №815/1745/15 нову постанову, якою відмовити у задоволенні адміністративного звернення Сингаївського Ігоря Петровича до Державної фіскальної служби про скасування висновків перевірки наказу про звільнення та поновлення на посаді", - сказано в рішенні суду.

Говорячи про рішення суду, лідер громадської ініціативи "За чистоту влади" Іван Бондаренко повідомив, що до нього повертається втрачена віра в правосуддя.

"Чиновники і судді почали розуміти, що громадянське суспільство не пробачить незаконних та корупційних рішень. Значить, не дарма ми виходили на мітинг під фіскальну службу. Я вважаю, що це перемога майдану" - заявив Бондаренко.

Постанова апеляційного суду набирає чинності негайно після його проголошення, але може бути опротестована в касаційному порядку у Вищому адміністративному суді протягом 20 днів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляли "Коментарі", у спробі Сингаївського відновитися на посаді в обхід люстрації зацікавлений олігарх Альперін. Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовані положення закону "Про очищення влади", Сингаївському заборонено протягом 10 років займати посади в органах державної влади у зв'язку з тим, що в період з 04.06.2013 за 16.06.2014 він керував Головним управлінням Міндоходів у Волинській області.

Нагадаємо, 20 лютого Одеський окружний адміністративний суд прийняв рішення поновити на посаді голови ДФС Одеської області раніше люстрованого Ігоря Сингаївського. Громадськість Одеси була обурена подібними діями і вимагала не допустити відновлення на посаді вже добре відомого чиновника часів Януковича.

Також 11 квітня Громадська ініціатива "За чистоту влади" провела мітинг біля Державної фіскальної служби в Києві, протестуючи проти відновлення на посаді звільненого з люстрації екс-начальника ДФС в Одеській області Ігоря Сингаївського.

Конкурс на посаду начальника ГУ ДФС в Одеській області у лютому 2017 року виграв Гліб Мілютін, який обіймав до цього моменту крісло заступника головного фіскала області.