Два українські телеканали отримали попередження він Нацради з питань безпеки телебачення і радіомовлення – в анонсах програм "СТБ" та "Нового" помітили брутальні висловлювання.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Нацради.

Перевірку проводили наприкінці минулого місяця. Виявилося, що при підготовці декількох передач керівники проектів не дотримувалися норм законодавства: зокрема, порушили правила суспільної моралі та захисту неповнолітніх.

Як з'ясувалося згодом, мова йде про "МастерШеф.Діти" та спеціальний проект "Вікон" – "Сусіди". Що стосується "Нового", то неприйнятні вислови помітили у передачі "Від пацанки до панянки", а також "Серцях трьох".

У Нацраді занепокоєні тим, що всі вони виходять в ефір переважно у ранковий час, коли біля екранів телевізорів можуть знаходитися діти. Втім, поки що у відомстві не пояснювали, що загрожує каналам у випадку повторних порушень.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що телеканал Шустера залишився без ліцензії.