Палеонтологи здійснили своє давнє бажання. Вони відшукали рештки найстарішої істоти на планеті. Це найранніший родич динозаврів.

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

Кістки, на які натрапили вчені, належали істоті, яка отримала назву телеократер радіус та мешкала на території сучасної Танзанії 250 мільйонів років тому, що на 15 мільйонів років раніше за динозаврів.

Дослідження показують, що тварина не є прямим "родичем" динозаврів, проте у них багато спільного. Телеократера поставили в один ряд з такими видами як птахи, динозаври, летючі рептилії птерозаври, крокодили та алігатори.

Істота була схожа на сучасного комодського варана, вона пересувалась на чотирьох лапах, а щиколотки нагадували крокодилячі. Заввишки телеократер сягав 3 метрів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Знахідка допоможе вченим дослідити процес еволюції та дослідити появу такої кількості видів доісторичних істот.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", біологи розвінчали між про крикливих динозаврів, якими їх зображують у фільмах. Насправді для хижаків тієї пори кричати було протиприроднім явищем.