Верховну Раду закликали протидіяти відновленню Віктора Шокіна на посаді генерального прокурора України.

Із відповідним зверненням до спікера та парламентаріїв звернувся народний депутат Віталій Купрій, йдеться у сюжеті ТСН.

Нардеп закликав Раду, зокрема тих депутатів, які голосували за звільнення з посади Шокіна, на стадії апеляції втрутитися у цю справу. І якщо суд його поновить - робити серйозні заяви.

Нагадаємо, Шокін подав позов до Вищого адмінсуду з вимогою повернути йому посаду генпрокурора. Він стверджує, що його відставка була незаконною.

Зокрема, екс-генпрокурор заявив, що на нього досить довго тиснули у Адміністрації. Крім того, саме представники АП, як наголошує він, скуповували голоси для його відставки. На додаток, за словами Шокіна, Верховна Рада порушила процедуру відставки, зробивши з нього пенсіонера.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Український парламент відкидає ці звинувачення, та вважає, що таким чином Шокін намагається заблокувати роботу ГПУ.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, коментуючи позов Шокіна, зазначив, що суд поставить крапку у цій справі.