У квітні слід очікувати великої кадрової ротації в українській владі.

Таку думку в Facebook висловила політолог Олександра Решмеділова, коментуючи рішення Віктора Шокіна через суд повернути собі посаду Генерального прокурора, яким він сьогодні приголомшив українців.

За її словами, провісниками масштабних перестановок стали Генпрокуратура, Нацбанк, Служба безпеки та деякі інші відомства.

При цьому Решмеділова вважає, що відновлення Шокіна на посаді цілком можливо і обґрунтовано. Його відставка відбулася з порушенням процедури.

"Це було кнопкодавство. За версією Онищенка масово скуповували голоси. Особливої уваги заслуговує і грузинський фактор, який зіграв не останню роль. Не секрет, що Шокіна "пішли" під тиском США і особисто Байдена, руками активістів", — пояснив політолог.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вона також нагадала, що анонсований термін перебування Юрія Луценка на посаді закінчується. Решмедилова впевнена, що йому давно пора на підвищення.

"В принципі Луценко і не заперечував, що ГПУ для нього — це своєрідний трамплін. Так що це лише перші весняні квіточки, ягідки будуть пізніше", — підсумувала експерт.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", екс-генпрокурор України Віктор Шокін подав позов до Вищого адміністративного суду, в якому просить визнати незаконним та скасувати постанову парламенту про надання президентом згоди на його звільнення з посади Генпрокурора.