У 2016 році голова українського парламенту Андрій Парубій заробив понад 375 тисяч гривень (за місцем роботи).

Про це свідчить декларація спікера.

Згідно з документом, до цієї суми входить зарплатня (понад 188 тисяч гривень), а також виплати на депутатську діяльність та компенсація оренди готельного номера.

При цьому зарплата його дружини Уляни Парубій за основним місцем роботи у Львівському національному університеті імені Івана Франка в 2016 році склала близько 18 тисяч гривень.

Крім цього, голова Верховної Ради задекларував 280 тисяч гривень і $28,5 тисяч готівки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

При цьому перелік нерухомості та кількість автомобілів в декларації Парубія не змінилася з 2015 року.

У нього разом з дружиною і донькою є право користування квартирою площею 142,6 кв. м у Львові, яка їм не належить. У дружини Парубія є квартира площею 21,6 кв. м у Львові. Також вона має будинок площею 32 кв. м в селі на Львівщині та земельну ділянку площею 1130 кв. м.

Парубій має право користуватися цією землею та будинком.

Спікер також вказав у декларації орендований для нього державою номер у столичному готелі "Київ" площею 50 кв. м.

Крім того, у нього є право користування квартирою площею 41,58 кв. м у Львові, яка належить "Виконавчому комітету Львівської міської ради народних депутатів".

Парубій їздить на Suzuki SX4 2013-го року випуску, а його дружина на Peugeot 508 2014-го року випуску.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", генеральний прокурор України Юрій Луценко задекларував колекцію книг і книжкові шафи, а також викрадений автомобіль дружини.