Ідея "осучаснення" пенсій, за оцінками експертів, може виявитися несправедливою по відношенню до українців, адже надбавки до виплат отримають далеко не всі громадяни.

Про це повідомляє business.ua.

У Мінсоцполітики зазначили, що збільшити пенсії від 50 до 1000 гривень планують 5 мільйонам українців, для чого розробили спеціальну формулу розрахунку.

За словами голови громадської ради при Пенсійному фонді Галини Третьякової, позитивні зрушення все-таки відбудуться, втім, на практиці виявилося - у цій системі існують приховані ризики.

Нерівність пенсійних виплат за віковими категоріями вже заздалегідь помітна у цій формулі, адже ті, хто вийшов на заслужений відпочинок, приміром, у 2009 році, отримає значно менше, ніж ті, хто припинив працювати нещодавно.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Навіть якщо люди працювали приблизно однаковий час та у схожих умовах, отримували однакову зарплату, це ще не гарантує забезпеченої старості.

Передбачається, що найближчим часом на додаткові виплати можуть розраховувати 5,6 мільйона пенсіонерів, близько 1,1 мільйона яких отримають надбавку у розмірі 1000 гривень, а ще 487 тисяч – від 900 гривень. Близько 3,5 мільйона громадян можуть розраховувати на підвищення не більше, ніж на 50-750 гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ресурсів Пенсійного фонду не вистачить на виплати, передбачені проектом "осучаснення".