Масові обговорення кандидатки на Євробачення від Росії, пропозиція виступу на окупованих територіях – це далеко не все, що хвилює кремлівських пропагандистів.

Нещодавно російські ЗМІ почали масово розповсюджувати неправдиву інформацію про те, що пісенний конкурс, який повинен відбутися у Києві, нібито переносять до Берліну.

Щоб якось аргументувати свої припущення, путінські журналісти посилалися на слова організаторів, які "розглядають німецьку столицю у якості альтернативи".

Ініціювали подібну провокацію сумнозвісні пранкери, для яких розіграш – звична справа: Олексій Столяров на прізвисько Лексус та Володимир Кузнєцов (Вован). Вони нібито зателефонували українському прем'єру Володимиру Гройсману від імені Інгрід Дельтерне.

Деякі пропагандисти і взагалі пішли далі, заявивши про слова Петра Порошенка щодо зміни локацій конкурсу. Але президент, звісна річ, нікому цього сказати не міг.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Кореспонденти одразу почали нестримно радіти такій новині і натякати на те, що потрібно було хоча б дочекатися, коли Україна офіційно втратить право на проведення конкурсу. Втім, насправді підтвердження фейку ніхто, які і очікувалося, не знайшов. І не дивно, адже Київ призначений господарем Євробачення не дарма, а завдяки минулорічній перемозі Джамали.

Нагадаємо,раніше портал "Знай.ua" повідомляв,що інформацію про перенесення "Євробачення-2017" до Берліну спростували організатори конкурсу.