Підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під Луганськом 23 квітня не мав ознак нещасного випадку.

Таку резонансну заяву зробив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг сьогодні, 28 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

На його думку, спрацювала міна. Сила вибуху була така, що броньований автомобіль відкинуло на сім метрів убік, він повністю знищений.

"Те, що сталося, - це не нещасний випадок, а результат дії озброєння, якого там не повинно було бути", – наголосив він.

Єврочиновник переконаний, що провина на трагедії, внаслідок якої одна людина загинула і дві поранені, "цілком і повністю лежить на тих, хто обіцяв не закладати вибухівку", маючи на увазі учасників Мінського процесу, які запевняли, що вилучать міни і не закладатимуть нових.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Розслідування інциденту триває, а в СММ проводять внутрішню оцінку, вивчають усі обставини та деталі трагедії.

Александр Хуг вказав і на той факт, що на Донбасі суттєво зросла кількість людей, які загинули, підірвавшись на вибухових пристроях. У 2016 році жертвами стали 45 мирних громадян, ще 96 отримали поранення. Серед загиблих і постраждалих є діти.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", автомобіль місії ОБСЄ підірвався на території, що контролюється бойовиками з початку бойових дій.

Трагічна подія викликала широкий резонанс, і міжнародна спільнота висловила свої співчуття родині загиблого та закликали якнайшвидше знайти та покарати винних у тому, що сталося.