Під час заворушень у Полтаві, 5 квітня, які виникли через мітинг проти спірної забудови, в результаті сутичок між активістами та бійцями охоронної фірми постраждало п’ятеро людей, один із яких знаходиться у важкому стані. Главу МВС та Генпрокуратуру просять втрутитися у ситуацію та з'ясувати законність дій усіх сторін конфлікту.

Переданий в оренду об'єкт під назвою "Арка", який викликав масу обурення серед місцевих громадян, мають реконструювати, відповідні документи на проведення робіт видала міська влада. Проте активісти, у тому числі із "Свободи" та "Самопомочі" атакували об’єкт, - пише на сторінці в Facebook нардеп Ігор Мосійчук.

Зараз готується звернення до глави МВС Арсена Авакова та Генпрокурора Юрія Луценка з вимогою з'ясувати усі обставини кривавих зіткнень у Полтаві, провести розслідування та покарати винних. А також з'ясувати законність дій сторін конфлікту, які застосували зброю посеред мирного міста та хто став підбурювачем протистояння.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", правоохоронці затримали вісім осіб, причетних до конфлікту у Полтаві. У протистоянні взяли участь понад 300 активістів, на розгін яких направили охоронців з приватної фірми, після чого між ними виникла сутичка.