Печерський райсуд Києва дозволив застосувати процедуру спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової, яка дозволяє заочне засудження

Про це повідомляє Генпрокуратура України. За даними відомства, це рішення суд ухвалив 23 липня.

"Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідує кримінальне провадження за підозрою колишнього міністра охорони здоров'я України Богатирьової та інших осіб за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах", – додали в ГПУ.

Читайте також: Квіташвілі просить суд заборонити Яценюку перевіряти його

У відомстві наголосили, що чинний Кримінальний процесуальний кодекс України передбачає процедуру проведення спеціального досудового розслідування, тобто можливості судом заочного засудження у разі, коли особа перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Це перше в історії Генеральної прокуратури України застосування процедури спеціального досудового розслідування", – наголосили в ГПУ.

Раїса Богатирьова була міністром охорони здоров'я двічі – з січня 1999 до січня 2000 року, а також з лютого 2012 до лютого 2014 року. Звільнена 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради.

У жовтні минулого року Генеральна прокуратура оголосила в розшук Раїсу Богатирьову.

Минулої осені набув чинності закон, який передбачає впровадження процедури заочного засудження і конфіскації майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України.