Постпред Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що його країна виступає проти малайзійської резолюції про міжнародному трибуналі по збитому над Донбасом Boeing.

Про це повідомляє Reuters.

"У мене дуже сильне відчуття, що голосування не приведе до результату, який задовольнить Раду Безпеки. Ми проти нього", - зазначив російський представник.

Розгляд даної резолюції, за його словами, нібито не входить до компетенції Радбезу ООН.

"Це не входить в компетенцію Ради Безпеки, оскільки даний випадок не становив загрозу міжнародному миру і безпеці", - підкреслив Чуркін.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Він додав, що Росія, ймовірно, не підтримає малайзійський проект.

Малайзія, як зазначив Чуркін, включила в свій документ деякі положення російського проекту резолюції, однак продовжує наполягати на створенні трибуналу.

Читайте також: ООН визначилась з датою голосування про трибунал по малайзійському Boeing

Раніше стало відомо, що 29 липня Рада Безпеки ООН розгляне проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по трагедії рейсу MH-17 Малазійських авіаліній.

Нагадаємо, прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, який очолює розслідування, повідомив, що версія, згідно якої Boeing над Донбасом збили системою "Бук" є самою достовірною. Проте слідство розглядає й інші сценарії.