У Росії Ленінський районний суд Чебоксар почав розглядати кримінальну справу стосовно громадянського активіста Дмитра Семенова.

Його звинувачують у публічних закликах до екстремізму за репост в соціальних мережах демотиватора з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, передає Дождь.

Активіст написав на своїй сторінці в Facebook, що до зали суду приїхали журналісти, блогери, кандидати у депутати, друзі, родичі і соратники, що стало несподіванкою для обвинувача і суду.

"І вони вчинили дуже просто: переробили процес з відкритого на закритий за клопотанням свідків з ФСБ", - написав Семенов.

Читайте також: Суд розгляне звинувачення проти екс-беркутівця за знущання над Гаврилюком

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Активіст свою провину повністю заперечує. Його адвокат Євген Губін зазначає, що цей демотиватор широко поширений в інтернеті, і Семенов не є його творцем.

Суд продовжить слухання у справі Семенова 12 серпня.