Стан Надії Савченко критичний. На 47 дні голодування її перевели у медсанчастину СІЗО "Матроська тиша". Українська льотчиця схудла на 18 кг.

Учора Надію Савченко перевели в медсанчастину іншого СІЗО. Лікарі поклали полонену під крапельниці – їй вводять глюкозу та фізрозчин. Надія притомна і відмовляється припинити голодування.

"Вона почала різко втрачати вагу – зараз важить уже 57 кілограмів, - написав у соцмережі адвокат Ілля Новіков. – До 45 дня голодування організм став харчуватися власною живою масою".

Юрист опублікував листа Савченко для активіста Марка Гальперіна, арештованого за мітинг на її підтримку.

"Спасибо тем, кто вышел – вы уже герои России. Украина и Россия вместе победят. Не знаю, кто тебе сказал, что я такая слабая. Но это не так – я хожу и чувствую себя бодро", - написала льотчиця.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Він також повідомив, що ФСБ Росії завела нову карну справу на Савченко – за незаконний перетин кордону. Адвокат Микола Полозов заявив у Twitter, що це відповідь Путіна на резолюцію ПАРЄ про її звільнення протягом 24 год. Також припускає, переведення льотчиці у медсанчастину зробили для того, аби позбавити її спілкування із адвокатами.

Учора ввечері вийшов термін, який був відведений ПАРЄ для звільнення Надії Савченко. На неї поширюється імунітет учасника асамблеї.