Батальйон "Донбас" попросив Порошенка віддати наказ на повернення бійців у Широкине, у зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі цього населеного пункту.

Про це йдеться у повідомленні батальйону "Донбас" на сторінці в Facebook.

"Наполягаємо на відданні наказу про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації на позиції Широкине. Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, Дебальцевого, прийняття рішення про відведення батальйону, який має півтора року бойового досвіду, за межі Донецької області в умовах загострення ситуації - помилкове", - вважають у "Донбасі".

Читайте також: У Києві мітингували проти демілітаризації Широкиного

Крім того, в батальйоні наголосили, що за час, який минув з початку ротації, збільшилася кількість обстрілів з боку противника. Разом з тим, на тимчасово залишених позиціях супротивника в Широкиному розвідгрупою батальйону "Донбас" виявлені склади з озброєнням та боєприпасами, а також російсько-терористичні збройні формування зайняли території так званої буферної, "сірої" зони по лінії Водяне – Комінтернове.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомлялося раніше, 28 липня батальйон "Донбас" залишив Широкине для проведення планової ротації. На зміну бійцям батальйону прийшли військовослужбовці морської піхоти ВМС ЗСУ.