Оточення президента Росії Володимира Путіна висувало свої пропозиції щодо обміну української льотчиці Надії Савченко.

Як розказав радник глави СБУ Юрій Тандіт в ефірі "Громадського" народного депутата України пропонували взамін на шлях з Ростова до Криму.

"Виходили на нас не тільки офіційні, а й неофіційні особи, у тому числі і ті, що мають стосунок до різноманітних громадських організацій, і люди, які представлялися, як дуже близькі до кола президента Росії. Один із них дійсно вів розмову з нами і пропонував в межах своїх повноважень розглядати питання звільнення Надії Савченко за принципом: "Ми вам Надію Савченко, а ви нам дайте пробити шляхопровід від Ростова до Криму", – розповів Юрій Тандіт.

Чиновник наголосив, що Україна продовжить рівноправний діалог щодо визволення Надії Савченко. Росія, на його думку, зараз поводиться з позиції сили у цьому.

Читайте також: Перед етапуванням Савченко написала мамі заповіт

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, влітку минулого року Надію Савченко викрали бойовики на Донбасі та перевезли її до Росії. Там її звинуватили у вбивстві російських журналістів. Льотчиці загрожує 25 років ув'язнення.

Один з адвокатів льотчиці Марк Фейгін наголошував на тому, що його підопічну можливо обміняти на полонених російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.