У суботу, 1 серпня олігархи провели таємну зустріч у київському готелі "Хайят".

Про це у своєму блозі на Українській Правді написав депутат Сергій Лещенко.

На зустріч приїхали Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Сергій Тарута, Юрій Костюк та Василь Хмельницький. Лещенко зазначає, що багатьом з них довелось зірватись з відпусток. Втім, приїхати змогли не всі. Наприклад Костянтин Жеваго делегував свою довірену особу, а Валерій Хорошковський був із соратниками на телефонному зв'язку.

Сергій Лещенко пише, що за словами його джерел, всі присутні на зустрічі зійшлись у тому, що "в країні щось не так". Частина бізнесменів запропонувала створити нову партію. Серед ініціаторів такої ідеї називають Таруту.

Читайте також: Компанія Ахметова саботує роботу енергосистеми - "Укренерго"

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

А от Пінчук та Хмельницький говорили про неефективність такого рішення. Адже за допомогою партії врегулювати ситуацію не вдастся, а вливати на владу треба з боку громадянського суспільства.

Натомість вони запропонували створити "Союз промисловців" для того, щоб відстоювати свої інтереси.

Загалом колишній журналіст має доволі песимістичний погляд на те, що сталось. Він зазначає, що ця зустріч - тривожний сигнал для Порошенка та Яценюка.

"Тривога олігархів заснована на нездатності заробляти як раніше - і появою інших, які стали пакуватися з подвоєною швидкістю. При цьому залишивши на сухому пайку частину "старих олігархів". І зруйнувавши ілюзії тих, хто вірив у "життя по-новому".