ОБСЄ підтримує право людей на протести, але якщо вони мирні. Про це кореспонденту УНН повідомив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

На питання кореспондента щодо протесту в Донецьку біля будівлі спеціальної місії ОБСЄ, він зазначив, що це вже не перший випадок, були протести і в інших містах.

"Це не перший протест проти ОБСЄ. Були мітинги і в Луганську, і в Маріуполі, нещодавно був і в Донецьку. Ми розуміємо їх — люди вже протягом п'ятнадцяти місяців вмирають, втрачають своє житло через війну. Але це вина не ОБСЄ, в цьому винні сторони конфлікту", — повідомив Александр Хуг.

Читайте також: Терористи ведуть вогонь з житлових кварталів Донецька - ОБСЄ

Також він зазначив, що ОБСЄ відкрита до людей та справді чує їх.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ми єдині, хто відкритий до людей, ми готові до діалогу, ми підтримуємо такі протести, але тільки якщо вони мирні. Сьогодні в Донецьку був мирний протест. Ми чуємо їх, справді чуємо, але ми не можемо зупинити війну, це повинні зробити сторони конфлікту", — сказав він.

Як ще додав Хуг, ОБСЄ висвітлює правдиву інформацію, яку не може надати жодна із сторін.

"Ми перевіряємо всю інформацію, регулярно оприлюднюємо наші звіти, виступаю я. Це те, що ми можемо запропонувати людям, щоб знайти рішення, допомогти зупинити війну. Але війну може зупинити лише відведення зброї, а про це можуть домовитися лише сторони конфлікту", — зазначив А.Хуг.

Нагадаємо, сьогодні кілька сотень людей прийшли на пікет до штаб-квартири ОБСЄ в Донецьку.

Мітингувальники висловили своє невдоволення необ'єктивною, на їхню думку, роботою міжнародних спостерігачів на Донбасі.

Біля дверей центрального офісу моніторингової місії демонстранти залишили іграшки, залиті червоною фарбою, що символізують загиблих дітей.