Активісти різних етнічних груп сьогодні пікетували посольство РФ у Києві. Грузини, українці, чеченці, білоруси влаштували біля дипустанови акцію "7 років російської окупації Грузії", що спрямована привернути увагу суспільства до захоплення військами РФ майже двадцяти відсотків грузинської території, передає УНН.

Учасники пікету прийшли під стіни посольства з українською і грузинською символікою. В руках вони тримали плакати, що засуджують військову агресію Росії, написані англійською, російською і грузинською мовами.

Читайте також: Грузія не буде застосовувати санкції проти РФ

Активісти-грузини під час виступу пригадали події, коли сім років тому Росія відкрито втрутилася у внутрішній конфлікт грузинської влади із сепаратиськими угрупованнями Південної Осеті і Абхазії на боці останніх. Пригадали, як потім РФ ввела регулярні війська на територію Грузії, бомбардувала грузинські міста та військові об'єкти.

На думку учасників акції, подібний сценарій був реалізований і на українському Донбасі. Учасники акції переконані, що "путінська Росія" не зупиниться на цьому. Тобто жертвами агресії в майбутньому можуть стати й інші сусіди РФ.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Мітингувальники закликали усіх небайдужих громадян України у суботу 8 серпня о 19 годині вечора зібратися на столичному Майдані Незалежності, щоб висловити своє ставлення до "імперських" амбіцій російських керманичів.