Заступник глави фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Ігор Кононенко, швидше за все, перейде в Кабмін на посаду першого віце-прем'єр-міністра.

Його функцію зі збиранню голосів у парламенті буде виконувати новообраний народний депутат Сергій Березенко, повідомив в інтерв'ю LB.ua член фракції БПП Микола Томенко.

Томенко зазначив, що зараз основна функція Кононенка у Верховній Раді - "домобілізація" голосів депутатів, які не є членами коаліції, в інтересах рішень президента.

"Наприклад, при зміні Конституції проголосувало 204 депутати коаліції, а в цілому - 288. Як бачимо, рішення проведене за рахунок залучення Опозиційного блоку і двох груп з бізнесменів і колишніх регіоналів", - сказав він.

За його словами, довибори в Чернігові проводилися саме для того, щоб змінити відповідального за результати голосування по законопроектах президента.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"Кулуарна версія така: Ігор Кононенко переходить на посаду першого віце-прем'єра, а його функцію в парламенті буде виконувати Сергій Березенко", - каже Томенко.

Читайте також: Яценюк запропонує коаліції новий склад уряду

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк планує у вересні запропонувати парламентській коаліції новий склад Кабінету Міністрів.