Останнє загострення ситуації на Донбасі було свідомою операцією Кремля.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що таким чином російська сторона намагалася зірвати виконання мінських угод, пише Zahid.net.

"Останні приклади ескалації ситуації – це була свідома, чітко спланована операція, і в Широкиному, і в Старогнатівці. Усі ці випадки є прикладами того, як російська сторона разом із Донецьком і Луганськом намагаються зірвати виконання мінських домовленостей", - заявив він на спільному брифінгу з головою МЗС Білорусі в Києві.

Читайте також: За добу на Донбасі загинув один військовий

Нагадаємо, в ніч на 10 серпня після проведення масованої артилерійської підготовки бойовики за підтримки військової техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки Донецької області.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Українським військовим вдалося зупинити противника і відкинути його на декілька кілометрів. Українці зайняли ключові висоти в районі Старогнатівки, які до цього контролювали терористичні угруповання.