Управління Верховного комісара ООН у справах біженців виділить сім млн ​​гривень для програми фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області.

Про це передає прес-служба УВКБ ООН.

Програма буде реалізована у співпраці з Дніпропетровською ОДА через Департамент праці та соціального захисту. Основною її метою є надання одноразової грошової допомоги для забезпечення першочергових потреб, пов'язаних з вимушеним переселенням.

Програма розрахована на найбільш вразливі категорії населення, такі як багатодітні сім'ї, особи з обмеженими можливостями, батьки-одинаки і вагітні жінки.

Очікується, що до кінця року близько 3600 вимушених переселенців отримають одноразові виплати в розмірі 2000 гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"У Дніпропетровській області зареєстровано 72800 переселенців. Багато з них прибувають без речей і потребують необхідному. Ми розуміємо, наскільки важлива фінансова підтримка для найбільш незахищених осіб, які змушені починати життя спочатку", - зазначив Джефф Уордл, Голова філії Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Дніпропетровську.

Читайте також: У Харкові переселенцям допомагають створити власний бізнес

Для отримання допомоги необхідно звернутися до Управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації, що приймає заяви від переселенців. Кошти зможуть отримати лише особи, які зареєструвалися в області після першого листопада 2014 і не отримували раніше інших видів недержавної фінансової допомоги.

В рамках першого раунду виплат допомога вже надійшла 1300 внутрішньо переміщеним особам в Дніпропетровській області. Ще два раунди виплат відбудуться в наступні кілька місяців.