Європейська комісія виділила Україні четвертий транш у розмірі 8,55 млн. євро.

Кошти виділені в рамках програми "Підтримка секторальної політики управління державним кордоном в Україні", передає Інтерфакс-Україна.

"За допомогою цієї програми з підтримки секторальної політики Євросоюз робить свій внесок у модернізацію Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби України; це відбувається шляхом поліпшення законодавчої та нормативно-правової бази, введення поліпшених механізмів контролю та модернізації інфраструктури перетину кордонів відповідно до стандартів ЄС", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Китай "розірве" Росію, якщо домовиться з Заходом - експерт

За словами заступника голови представництва ЄС в Україні Томаса Фреллесена, ефективне управління кордоном є однією з вимог для візової лібералізації.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Результатом надання такої підтримки стане ефективне управління у сфері прикордонного контролю та міграції для громадян інших країн - відповідно до зобов'язань України в рамках Плану дій з візової лібералізації", - сказав він.

Фреллесен додав, що кошти "надалі сприятимуть міжкордонній торгівлі, прискорять демаркацію кордону і запровадження електронної митної системи".