Президент Білорусі виступив за посилення кордону з Україною, щоб попередити потік на білоруську територію зброї через кордон.

Про це заявив Президент Олександр Лукашенко під час зустрічі з в.о. державного секретаря Ради безпеки Станіславом Засем і Міністром оборони країни Андрієм Равковим.

"Ми не приховуємо, що південні кордони нам треба посилювати. І не тому що ми боїмося українців, що на нас там хтось нападе. Ми побоюємося, що, в результаті того, що відбувається в Україні, не потягнулися сюди різного роду елементи, які не потрібні в Білорусі, особливо зброя. Це нас повинно завжди насторожувати. Це наше питання, яке ми повинні вирішувати, за нас ніхто не вирішить", - зазначив О.Лукашенко.

Читайте також: Ні мізків, ні грошей - Лукашенко про Росію

Крім того, Лукашенко доповіли про те, як йде оптимізація білоруських збройних сил. Увага акцентувалася на створенні нової зброї і нових видів озброєння в Білорусі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Відзначається, що Лукашенко цікавило, чи все виконується за параметрами, які були визначені недавно на засіданні Ради безпеки країни. Зась поінформував главу держави, що ситуація в збройних силах Білорусі стабільна.