Держприкордонслужба пропонує залучити спостерігачів спеціальної моніторингової місії до нагляду за ситуацією в контрольних пунктах в'їзду/виїзду на окуповані території Донбасу та Криму. Про це повідомили у прес-службі ДПС.

"Розгортання діяльності спостерігачів СММ ОБСЄ в контрольних пунктах, їх неупереджена і незалежна діяльність дозволять забезпечити об'єктивну оцінку ситуації уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей та на адміністративному кордоні з АР Крим", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Терористи обмежили журналістам доступ на окуповані землі

Пропозицію Держприкордонслужби щодо взаємодії з експертами місії в контрольних пунктах підтримали всі учасники наради. За її результатами буде відпрацьований алгоритм дій щодо впровадження пілотного проекту по залученню спостерігачів місії ОБСЄ в Україні до даного моніторингу.

Крім того, представники місії ОБСЄ зацікавились створенням гуманітарних логістичних центрів для потреб цивільного населення, що проживає на тимчасово окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще