Всіма угрупованнями окупаційних російських військ на Донбасі керує генерал-полковник Андрій Сердюков.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Командування всім угрупованням окупаційних російських військ здійснює генерал-полковник Сердюков Андрій Миколайович, начальник штабу - перший заступник командувача Південним військовим округом", - зазначив він.

Згідно з документами російський генерал має псевдонім для прикриття - Сєдов.

Командування першим армійським корпусом до початку серпня цього року, за словами Турчинова, здійснював генерал-майором російської армії Олексій Володимирович Завізьон. Він використовував документи прикриття на прізвище Пілєн.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Ми маємо установчі дані на генералів і офіцерів російської армії, які входять до керівної ланки окупаційних військ РФ", - наголосив секретар Радбезу.

Читайте також: Українським прикордонникам в зоні АТО погрожують через sms

Матеріали по них, за його словами, передаються до Генеральної прокуратури для відкриття кримінальних справ.

"Ще раз підкреслю, нам протистоять повноцінні військові підрозділи Збройних сил Російської Федерації. На окупованих територіях сконцентрована велика кількість важкого озброєння і військової техніки", - заявив Турчинов.

Він додав, що відбувається накопичення великих обсягів паливно-мастильних матеріалів і боєприпасів, що мають забезпечити ведення активних наступальних дій.